Aurajoen pyhiinvaellusreitit – modernia pyhiinvaellusta Turussa

Turun Tuomiokirkolta lähtee kaksi pyhiinvaellusreittiä, jotka tarjoavat irtioton arjen kiireistä kauniissa Aurajokimaisemissa. Reitit voi kulkea muutamassa tunnissa tai viipyä vaelluksella pari päivää.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Pyhiinvaellusreitit Aurajoella

Älä anna sanan hämätä, vaan lähde rohkeasti kokeilemaan! Moderniin pyhiinvaellukseen ei tarvitse liittyä hengellisiä tavoitteita - usein puhutaankin ennemmin henkisyydestä kuin hengellisyydestä. Pyhiinvaellusreitit tarjoavat miellyttävän tavan rauhoittumiseen ja samalla kulkija pääsee kosketuksiin luonnon kanssa. Kestävää matkailua parhaimmillaan. Rauhoittumisen ja luontokokemusten lisäksi pyhiinvaellusreitille voivat houkutella suuntaamaan reittien tarjoamat tarinat ja kohteiden kulttuurihistoria. Näitähän Turussa riittää!

Aurajoella pyhiinvaellusreittejä on kaksi. Helenan polku vie tuomiokirkolta kahdeksan kilometrin matkan Koroisten läpi Katariinan ja Maarian kirkoille ja takaisin. Pitempi, 35 kilometriä pitkä Pietarin polku johdattaa kulkijan aikamatkalle Aurajokilaaksossa aina Liedon kirkon luo. Molemmilla reiteillä matkaa voi taittaa jalan, pyörällä tai osittain meloen. Pyhiinvaellusreittiin voi tutustua yläilmoista käsin myös virtuaalikierroksella!

​​​​​​​

Pyhiinvaelluskartta ja -passi ovat ladattavissa Citynomadi-palvelusta. Paperikarttoja ja opastusta aiheeseen tarjotaan kesäksi Turun tuomiokirkkoon avautuvassa pop-up pyhiinvaelluskeskuksessa.

Vinkki! Jos haluat kokea pitemmän pyhiinvaellusreitin, suuntaa Pyhän Olavin merireitille, joka alkaa Turusta ja jatkuu aina Norjan Trodheimiin asti.

Pyhän Olavin merireitti

Suomen ensimmäinen pyhiinvaelluskeskus

Turkuun avattiin Suomen ensimmäinen pyhiinvaelluskeskus kesällä 2021. Keskus sijaitsee Turun ytimessä Aurajoen vieressä, ja se toimii siellä toistaiseksi. Pyhiinvaelluskeskuksen tehtävänä on vahvistaa ja koordinoida suomalaisia pyhiinvaelluksia,, viestiä pyhiinvaelluksesta, tukea pyhiinvaellustoimijoita ja tehdä Suomesta vetovoimainen pyhiinvaellusmaa. Turun pyhiinvaelluskeskus on auki koko kesän maanantaista sunnuntaihin ja keskuksessa palvelee infohenkilö maanantaista perjantaihin

Turku on luonteva paikka keskukselle, sillä Turku Suomen vanhimpana kaupunkina on keskeinen kulttuurikaupunki, Turkuun risteää moni pitkä pyhiinvaellusreitti ja Turun tuomiokirkko on ollut jo vuosisatojen ajan merkittävä pyhiinvaelluskohde.

Vinkkin! Pyhiinvaelluskeskuskella tapahtuu paljon kaikkea kivaa kesällä! Lue lisää vaelluksista, työpajoista ja kävelyistä linkistä.

Pyhiinvaelluskeskuksen kesä

Opastettu retki pitkin pyhiinvaellusreittiä

Myyntipalvelumme valikoimista löydät opastettuja pyhiinvaellusteemaisia kierroksia. Jos et löydä näistä itsellesi sopivaa, ota vain rohkeasti yhteyttä! Osaava henkilökuntamme räätälöi juuri sinulle sopivan retken, jonka aikana pääset irtautumaan maailman kiireisestä menosta. 

Sähköpyörällä Pietarin polulle - kirkkokierros Aurajoen varrella
Pyhän Olavin sähköpyöräretki – pyhiinvaeltajan saaristoseikkailu
Ajan virtauksia Aurajokilaaksossa – pyhiinvaellus pienryhmille
Keskiajan kirkkojen kertomaa – pyhiinvaellus pienryhmille

Vinkki! Pyhiinvaelluskeskus sekä 10Bikes vie kesällä joka keskiviikko pyöräilijät Turun tuomiokirkosta Liedon kirkolle sähköpyörällä. 

Aikataulutetut sähköpyörävaellukset

Lisätiedot

Teksti Maija Ryyppö ja Miia Alhanen. Kuvat Elina Helkala ja Jussi Vierimaa.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?