Kakolanmäki – Turun kuumin kukkula

Kakolanmäellä istuivat tuomiota aikoinaan pahimmat konnat ja kelmit. Nyt Turun kuumimmalle kukkulalle haluavat kaikki.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Vielä 2000-luvun alussa Kakolanmäelle ei ollut mitään asiaa, ellei ollut menossa istumaan tuomiota. Viime vuosina vankila-alue on kuitenkin kokenut kunnon myllerryksen, ja nyt kiven sisään suunnataan funikulaarikyydillä trendikkäästi herkuttelemaan, yöpymään ja viihtymään.

Kakolanmäellä kannattaa käydä kääntymässä ainakin kävelyretken verran, mutta helposti täällä rentoutuu vaikka kokonaisen viikonlopun. Otetaanpa vielä kertaus, mitä kaikkea houkuttelevaa Kakolanmäeltä löytyykään.

Kakolanmäen palvelut

Hotel Kakola – Uniikkia yökyläilyä vanhassa vankilassa tarjoaa Hotel Kakola. Tämän syksyn hotelliuutuus on kiinnostava yhdistelmä trendikästä lifestyle-hotellia sekä rosoista vankila-vibaa. Sikeitä voi vedellä vaikkapa tyylikkäässä sviitissä, mukavassa perhehuoneessa tai entisessä eristyssellissä. Viihtyvyyttä isolla veellä. 

Ravintola Ruben – Vaikka vankilassa ollaan, nälissään ei tarvitse riutua. Hotel Kakolan ravintola Rubenissa tarjoillaan arkisin lounasta ja sunnuntaisin brunssia. Lautasella näkyy ilahduttavasti kotimaisuus sekä vastuullisuus. Jatka iltaa Viinitupa Hilariukseen, jossa on mukava siemailla lasillinen hyvää viiniä ja fiilistellä hämyisen hyggeä tunnelmaa. 

Psst! Hotelliyö Kakolassa on muuten aika kova lahjaidea. Anna vaikka anopille joululahjaksi yö eristyssellissä! Siirry Hotel Kakolan lahjakorttikauppaan

 

Ravintola Kakolanruusu – Kakola on kulinarististen nautintojen kukkula – siitä erinomainen esimerkki on ravintola Kakolanruusu. Avotulella liekitetty ruoka sekä jaetut annokset pöytäseurueen kesken ovat täällä se juttu. Useista ruokalajeista koostuva Kakolan pidot tuo porukalle nautittavaksi keittiön parhaita makupaletteja, ja yhtä herkullinen meno jatkuu à la carte -listalla. 

Kesällä paras spotti ruokailuun on vankilan sisäpihan valtava ja valtavan viihtyisä terassi. Syksyn pimeinä iltoina on mukava hengailla viihtyisän lounge-baarin puolella takkatulen lämmöstä, hyvistä juomista sekä pienestä bar snackista nautiskellen. 

Kakolan pidot voit ostaa suoraan Book Turku -verkkokaupasta.

Kakolan myymälä – Graniittilinnan sisäpihalla lymyilee ihana Kakolan myymälä, josta löytyy vankien ja lähituottajien valmistamia tuotteita. Nappaa kotiin tai tuliaisiksi vaikkapa peltinen Kakola-muki, tyylikäs vankila-juliste tai pussi Länsisellin lakritsia. Lisää kivaa kamaa löydät myymälän nettikaupasta.

Kakola Brewing Company – Poikkea turkulaiseen pienpanimoon nauttimaan rempseän rennosta menosta ja huipusta olutvalikoimasta. Maun lisäksi ihastuttavat olutpullojen veikeä design ja kekseliäät nimet. Näitä herkkuoluita kannattaa maistella KBC Taproomin puolella ja kiikuttaa parhaimmat yksilöt kotiin. Kelpaa myös tuliaisiksi, testattu on.

KBC Taproomin olutmaistelun voit varata suoraan Book Turku -verkkokaupasta.

Eikä tässä vielä kaikki: Kakolanmäen palvelujoukkoihin mahtuu myös hapanjuuriherkkuja valmistava leipomo Bageri Å sekä kahvipaahtimo Frukt Coffee Roasters. Kakolanmäeltä löytyy myös hemmotteleva kylpylä Kakola Spa

Mikäli muuten Kakolan vankila kiinnostaa enemmänkin, ryhmille järjestetään tilauksesta opastettuja vankilakierroksia ympäri vuoden. Opastetulla kierroksella pääsee kuulemaan vankilan arjesta, historiasta ja villeistä tarinoista.

Katso kaikki Kakolanmäen tuotteet Book Turku -verkkokaupasta.

Lisätiedot

Teksti Jemina Sormunen. Video Kim Allen-Mersh.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?