Tutki Turkua työmatkalla – parhaat reissutärpit

Tulossa työreissu Turkuun? Tee siitä myös huvireissu! Yhdistä bisnesten kylkeen kaupunkiloman aineksia ja palaa sorvin ääreen Turusta inspiroituneena.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Kaupunkiloman fiilikseen on mahdollista päästä, vaikka ei olisikaan täysin lomalla. Tule työn perässä Turkuun tai tuo työt Turkuun; täällä onnistuu myös etätyöskentely. Pieni maisemanvaihto tekee hyvää mielelle ja voi tuoda kaivattua inspiraatiota myös työjuttuihin. Turkuun siis!

Vaikka töitä tuletkin tekemään, kannattaa Turkua tutkia myös sieltä kokoushuoneen tai hotellihuoneen ulkopuolelta. Karkaa kaupungille seikkailemaan palaverien välissä tai lounastauolla. Kuljeskele Turun mainioissa museoissa, istahda viihtyisään kahvilaan, ja nollaa pääkoppa tehdasasetuksiin Aurajokirannan maisemissa.

Työpäivän jälkeen koittaa paras hetki, kun on aikaa ottaa Turkua laajemmin haltuun. Ehkä poikkeat shoppailemaan, kurkkaat johonkin kiinnostavaan galleriaan, tai löydät itsesi haukkaamasta palan paikallista ravintolatarjontaa – mikä on Turussa muuten ihan huipputasoa, kiitos vaan kysymästä. 

9 x kulttuuria

Turun pääkirjasto – Keskustan kauniissa pääkirjastossa kelpaa hiljentyä vaikka palaverin jälkeen tai ihan muuten vaan. Etsi mukava tuoli rauhallisesta nurkasta, nappaa kirja käteen ja relaa hetki. Alakerran työpisteillä valtavien ikkunoiden äärellä on mukava hoitaa työt loppuun.

Turun linna – Sitten ihan pakollinen turistijuttu, mitä et voi jättää välistä. Turkulaisten ikioma linna on syystäkin päänähtävyys. Jo ulkoa oikein hieno, mutta sisällä vasta linnan historia ja vaikuttavuus pääsee esille.

Vinkki: Keskustan monet museot sijaitsevat mukavan lähellä toisiaan Aurajoen puolin ja toisin, joten niitä on helppo yhdistää saman reitin varrelle. Lue lisää Turun museoista täällä: Mahtavien museoiden Turku – 10 tärppiä!

Galleriat – Turun kokoisessa kompaktissa kaupungissa ehdit nähdä museoiden ohella myös monta mahtavaa taidegalleriaa. Ilmainen sisäänpääsy madaltaa kynnystä entisestään. Käväise vaikka jossain näissä: 

Makasiini Contemporary
Joella
Turun taidehalli
Titanik

Turun kaupunginteatteri – Paraatipaikalla suoraan Aurajokirannan tunnelmallisessa otteessa seisova teatteri kuuluu vahvasti turkulaiseen maisemamiljööseen. Lähde yksin tai vaikka työporukalla uppotumaan monipuoliseen livekarismaan musikaaleista laatudraamaan ja stand upista konsertteihin.

Hansakortteli – Tarvitsetko nopeaa välipalaa, täydennystä reissugarderobiin, tai aikaa löytyy hetki kulutettavaksi? Suuntaa Hansakortteliin. Kauppakeskus todennäköisesti toteuttaa kaikki mieleen juolahtavat tarpeesi. Mikäli muuten yöpaikkasi kriteereihin kuuluu sijainti ydinkeskustassa, Hansan kolmannesta kerroksesta löytyy myös Forenom-huoneistohotelli.

Opastetut kävelykierrokset – Ei väliä tunnetko Turkua hyvin vai huonosti, opastettu kävelykierros on tehokas tapa ottaa kaupunki haltuun ja kerätä kotiinviemisiksi kiinnostavaa Turku-faktaa. Katso ajankohtaiset teemakierrokset täältä ja sukella Turun tarinoihin: kävelykierrokset Turussa

Arkkitehtuuria – Kauniita ja kekseliäitä rakennuksia löytyy aikamoinen repertuaari Alvar Aallosta Erik Bryggmaniin. Jos arkkitehtuuri kiinnostaa, katso täältä tärppejä tutkittavaksi: Arkkitehtuurin aarteita Turun helmistä Paimion parantolaan

2 x ruokaa

Roots Kitchen – Lounassuositus! Astu historialliseen Turun kauppahalliin Roots Kitchenin maistuvien vegeannosten äärelle. Viikoittain vaihtuvalta lounaslistalta löytyy mahtavasti maustettuja makuja: keittoa, salaattia sekä lämmintä ruokaa. Tosin perjantai on heittämällä paras, koska silloin saa burgeria.

Bistro Elli – Original Sokos Hotel Kupittaan tyylikäs korttelibistro hemmottelee sekä hotellivieraita että satunnaisia ohikulkijoita. Kehuja on kerännyt ainakin aamupala sekä lounaan salaattipöytä. Jos on ihan poikki, à la carte -annoksia saa tilattua myös suoraan hotellisänkyyn!

Lisää herkullisia ravintolavinkkejä? Vilkaise Ravintolat-sivun kaikki kohteet.

4 x rentoutumista

Viking Line – To do -listalla seuraavaa: spa-osasto saunoineen, ravintolakierros ja ehkä joku drinkki, hyvä keikka ja sikeät unet. Kaikkien huulilla on nyt tuliterä Viking Glory, joka on lastattu rentoutumisella ja viihteellä sekä modernin tyylikkäällä sisustuksella. Siirrä ajatukset aalloille ja lähde risteilylle Turusta. 

Viking Linen kyydissä myös työjutut saavat uutta puhtia. Kokouksen tai workshopin voi vaihtelun vuoksi järjestää makeissa merimaisemissa, joten vinkkaa tästä työporukalle.

Original Sokos Hotel Kupittaa – Kun hotelli on heti Kupittaan juna-aseman kyljessä, ei laukkua tarvitse raahata pitkälle. Nerokas sijainti, uutuutta uhkuva hotellimiljöö ja hyvät palvelut tekevät yöpymisestä viihtyisää. Hotellin cowork-aulatila toimii myös hyvänä etätyöpisteenä, jonne saa vapaasti tulla työskentelemään ihan kuka tahansa. 

Kokoushotelli Linnasmäki – Etsitkö yöpaikkaa ydinkeskustan ulkopuolelta? Vain 4 km Turun keskustasta, ja pääset rentoutumaan melkeinpä metsän siimekseen. Linnasmäen hostelli- ja hotellihuoneet ovat kiva vaihtoehto keskustan yöpaikoille. Vähän edullisemmalla hinnalla, mutta hyvillä palveluilla. 

Radisson Blu Marina Palace –  Aurajokirannasta löytyy mukavuudenhaluiselle rauhaa ja kauniita maisemia. Sijainti? Ihanan helppo, saavut joko satamasta tai juna-asemalta. Monet nähtävyydet ja koko keskusta ovat loistavasti kävelyetäisyydellä. Aamulenkki Turun linnalle starttaa päivän pirteästi. 

Hotellihuoneiden levollisissa jokimaisemissa kelpaa vedellä sikeitä tai tehdä vaikka töitä. Osasta huoneista löytyy myös kylpyamme, jos kaipaa rentoutumista tiukan työpäivän jälkeen ennen kaupunkikierrosta. Vinkkinä vielä, että Business Class -huoneen lisämukavuudet ja isommat neliöt tarjoavat pientä ekstraa työmatkalaiselle.

Teksti Jemina Sormunen. Kuvat Terri Vahtera ja Visit Turku.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?