Sporttia ja hyvinvointia Turussa

Turku on oikea kohde myös hyvinvoinnista ja liikunnasta kiinnostuneelle reissaajalle. Laita tossua toisen eteen ja poimi vinkit aktiiviseen kaupunkilomaan.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Lempeää liikuntaa merellisen luonnon helmassa, vai voimien koettelua legendaarisissa urheilupyhätöissä? Kumpi onkaan mieleesi, Turku tarjoaa sopivat puitteet. Kokosimme täsmävinkit, joilla tiristät lomaasi juuri oikean määrän hikeä ja hyvinvointia.

Kilvoittele kisoissa

Challenge Turku 30.–31.7.2022. Triathlon on kestävyysurheilukilpailujen kuningas. Lajin suomalainen suurkilpailu Challenge Turku on valjastanut kisa-areenaksi muuan muassa Aurajoen laineet sekä keskustan kadut. Ilmoittaudu itsellesi sopivaan sarjaan koettelemaan rajojasi, tai saavu jännittämään maaliin pääsijöitä katsojana.

Paavo Nurmi Games 14.6.2022. Turkulaisen juoksijalegendan mukaan nimetty Paavo Nurmi Games on huipputason yleisurheilukilpailu aivan kaupungin ytimessä. Aidat, moukarit ja juoksurata saavat kyytiä, kun Suomen ja maailman kärkinimet ottavat mittaa toisistaan. Todellinen unelmien kattaus yleisurheilufanille! 

Paavo Nurmi Marathon 19.–20.8.2022. Nimestä huolimatta kyseessä ei ole pelkkä maraton: Paavo Nurmi Marathon on koko kaupungin juoksutapahtuma, joka tarjoaa klassisen 42,195 kilometrin lisäksi matkavaihtoehtoja kaikille juoksukärpäsen puremille. Reititkin näyttävät Turkua parhaimmillaan. 

Keskustan keitaat

Samppalinnan maauimalassa voi loiskuttella vilvoittavassa vedessä kuumien kesäkatujen koluamisen jälkeen. Altaat tarjoavat tilaa monenlaiselle plutaajalle: kuntouimareille, vesijuoksijoille, perheen pikkusammakoille ja uimahyppääjille. Laajat nurmialueet ja oleskelutasanteet tarjoavat tilaa kuivatteluun sekä auringon palvomiseen. Samppalinnan maauimala aukeaa 10.5.

Toinen virkistävä maauimala vetää porukkaa puoleensa Kupittaanpuistossa. Pääset pulikoimaan Kupittaan maauimalaan 1.6. alkaen.

Turun Urheilupuisto sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, Aurajoen itärannan tuntumassa. Urheilupuisto käsittää yleisurheiluun sopivan Paavo Nurmi Stadionin lisäksi eri lajeihin sopivia kenttiä ja harjoittelualueita ulkokuntosalista koriskenttään ja frisbeegolfrataan. Urheilupuistossa oikeastaan tiivistyy sporttaajan Turku: keskeinen sijainti, Aurajoen läheisyys, monipuoliset liikuntamahdollisuudet ja kaunis ympäristö.  

Viihtyisästi veden äärellä

Ruissalon Telakka tarjoaa kulttuurin ja tapahtumien lisäksi upean ympäristön veneilyyn ja ulkoiluun. Saavu idylliselle entiselle veneveistämölle Fölin vesibussilla, nappaa terassiravintolasta valmis piknik-kori ja lampsi jollekin alueen lukuisista luontopoluista. Tai mitä jos tutkisit maisemia veden tasalla vuokrakajakista käsin?

Fölin vesibussit aloittavat liikennöinnin 23.5. 

Ruissalon Kylpylä on historiallinen klassikko. Se sijaitsee saaressa monimuotoisen luonnon ympäröimänä, Airiston kimmeltävän kauniissa merimaisemassa. Upeiden ulkoilureittien lisäksi keidas tarjoaa aktiviteetteja, palveluja ja elämyksellistä majoitusta. 

Kylpylä on hyvinvoinnin tyyssija sekä kuntouimarille että spa-tunnelmasta nauttiville. Pulahda rentouttavan lämpimään altaaseen ja sieltä virvoittavaan meriveteen. Saunan pehmeät löylyt viimeistelevät nautinnon. Kylpylässä on myös kuntosali ja ohjattuja liikuntatunteja.

Lähiympäristöstä löytyy muun muassa frisbeegolfrata, beach volley- ja tenniskentät, golfkenttä ja lukuisia luontopolkuja. Uusien aktiviteettien kokeilu onnistuu myös extempore: Voit lainata tai vuokrata paikan päältä esimerkiksi kajakin, pyörän, kävelysauvat, ongen tai vaikka pihapelejä.

Viihtyisä hotellihuone on aina miellyttävä, mutta ehkä tänä vuonna haluat majoitukselta enemmän elämyksellisyyttä? Nuku puussa! Rantakallioilta löytyy viisi puiden väliin pingotettua tentsileä, joihin mahtuu 2-3 henkeä kuhunkin. Makuupussit, tyynyt ja alustat löytyvät valmiina, joten et tarvitse omia retkeilyvarusteita.

Majoitu menevästi

Radisson Blu Marina Palace on keskeisen sijaintinsa vuoksi monelle tuttu. Aktiivilomailijan näkökulmasta se on erinomainen vaihtoehto: Ydinkeskustaan on lyhyt matka, Turun Urheilupuisto on kävelymatkan päässä ja Aurajoki tervehtii urbaania lenkkeilijää. Hotellissa on tietenkin myös kuntosali ja saunaosasto.

Original Sokos Hotel Kupittaa ​​​​​​​toimii tehokkaana tukikohtana sinulle, joka aiot esimerkiksi saaristo- tai laivamatkalle. Kupiittaalta pääset helposti myös luontoretkelle seitsemän kunnan rajalle Kuhankuonoon, pallottelemaan padel-peleille Kupittaanpuistoon tai polkaiset jollekin lukuisista pyöräilyreiteistä.

Kultaranta Resortissa voi nauttia siitä kuuluisasta Naantalin auringosta. Kolopallon ystävien kannattaa käydä pelaamassa läpi resortin tasokas 18-reikäinen golfkenttä, jonka väylät halkovat kaunista saaristolaismaisemaa. Laadukkaita majoitus- ja ravintolapalveluita täydentää resortin wellness-osasto hyvinvointi- ja hemmottelupalveluineen. 

Veny pilateksessa tai hyppää vaijerille

Flowparkin seikkailuhuvipuistossa pääset kokeilemaan, mihin sinun kanttisi kestää. Seikkailuradoilta löytyy eri tasoisia yläköysiratoja, heiluvia polkuja, liaanihyppyjä, keinuja ja vaijeriliukuja. Huimapäillekin löytyy varmasti riittävästi jännitettä! Radat on rakennettu eläviin puihin ekologisesti niitä vahingoittamatta. 

Hansakorttelissa sijaitsevassa BASI Pilatesstudiossa voit rakastua tähän rauhalliseen, mutta tehokkaaseen liikuntamuotoon. Pilates tarjoaa vahvuutta ja varmuutta erityisesti keskivartalolle. BASI studiolle voit tulla ilman aiempaa kokemusta. Ja jos kesken loman tarvitaan täydennystä varusteluusi, Hansan kauppakeskuksen urheiluliikkeet tarjoavat kaikkea mitä liikkuja voi kaivata.

Ravintola Morrison's on oikea paikka, kun kaikki energia on hikoiltu pois (joko liikunnan tai kesäauringon johdosta!). Amerikkalaiseen tyyliin kootut hampurilaiset, pihvit ja ranskalaiset vievät nälän isommankin urheilusuorituksen jälkeen. Listalta löytyy toki myös maukkaita salaatteja ja virkistäviä juomia.

Teksti Annika Ohtonen. Video Kim Allen-Mersh, Matias Tanner, Dante Mutashar ja Ruissalon telakka. Kuvat Terri Vahtera, Katri Haavisto ja Visit Turku.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?